06-MRT

HEROES: WIES, FIGGIE & BETTING ON ONE

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 5

Deurverkoop

€ 6,50

Deur open

20:00 uur

Aanvang

20:30 uur

Nieuwe talenten met Zaanse talenten onder 1 dak!
Podium de Flux is een samenwerking aangegaan met Heroes Music Bar en boekingskantoor Friendly Fire voor een reeks van optredens met opkomende artiesten/bands aangevuld uit de eigen Zaanse regio. Bezoekers die komen krijgen een extraatje bij de deur.
Op vrijdag 6 maart zorgen Wies, Figgie en Betting on One voor een knallende eerste editie!

De Amsterdamse, Nederlandstalige indiepopband WIES bestaat net iets langer dan een jaar, maar beleefde een vliegende carrièrestart met de winst van de Amsterdamse Popprijs in 2018 en de Grote Prijs van Nederland in 2019. Het drietal – wat bestaat uit gitarist en zangeres Jeanne Rouwendaal, bassist Tobias Kolk en drummer Jasper Meurs – liep elkaar tegen het lijf op het Conservatorium van Amsterdam. WIES maakt, zoals ze het zelf het liefst omschrijven, ’rammelende elektronische muziek’ en is ‘de perfecte driehoeksdynamiek van pop, elektronica en het organische’ – geïnspireerd door het werk van Ramses Shaffy tot Spinvis.

Overal waren ze, die twee vliegerachtige vormen met cirkels erin. Stickers, spandoeken, stifttekeningen. Net zo speels en vrijzinnig als de band die ze als haar symbool draagt: het Utrechtse viertal Figgie. Of het nou over Zwemmen, Dinsdagen, Nathalie of Vincent gaat, Figgie kleurt zonnige zomerdagen perfect in met een dosis speelse, hokjesloze poëzie en gitaarlijntjes nog vrolijke dan Two Door Cinema Club en Vampire Weekend. Na lang wachten, shows op Eurosonic en Valkhof, een clubtour en catchy singles, komt Figgie in het najaar met een nieuwe plaat.

Jeroen Schipper en Leroy Visser streven ernaar om een vermakelijk duo te worden, met melodieuze en ontroerende nummers en vooral om hun muziek naar de harten van zoveel mogelijk te brengen! Betting On One, is een nieuw concept dat een muzikale reis vol wendingen wil worden, waar niets te verwachten is en het mysterie je laat leiden!