21-AUG

ZAANSE POPHISTORIE - PRE-SALE AVOND MET GENERAL REDBEARD & SURPHONICS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ Groepsticket 2 personen €13

Deurverkoop

€ -

Deur open

19:30 uur

Aanvang

20:15 uur

November 2020 verschijnt De Zaanse pophistorie – 1960-2020, een rijk geïllustreerd naslagwerk geschreven door Rob Hendriks.

De Zaanse popmuziek heeft vanaf het begin een prominente rol gespeeld in de Nederlandse popgeschiedenis. Nagenoeg iedereen kent namen als De Dijk, Lucifer, Margriet Eshuijs, Dizzy Man’s Band, Roberto Jacketti & The Scooters, Reniet Vrieze, Ruben Hoeke en natuurlijk George Baker. Maar ook in het niet-commerciële circuit blinkt Zaanstad uit met groepen als De Kift en The Ex.

In de hiphop en R&B, tegenwoordig commercieel de meest succesvolle muzieksoort, is Zaanstad vanaf het begin (eind jaren tachtig) prominent aanwezig met groepen en collectieven als Da Grizzlies, The Coalition, Avalanche (winnaar grote Prijs van Nederland 1999 categorie hiphop), producer Boy Eshuijs (Presto/Brainstorm) en Man!ac. Momenteel heeft Zaanstad met Ruben Hoeke Band, Jeanne Rouwendaal (Wies) en rapper/ producer Jonna Fraser landelijk bekende toppers. De Zaanse pophistorie geeft een totaalbeeld van zestig jaar muziek.

Zaans Noodfonds
Een deel van de verkoopprijs van De Zaanse pophistorie komt ten goede aan het Zaans Noodfonds, dat de popcultuur in de Zaanstreek ondersteunt in deze moeilijke tijden.
Zie https://zaansnoodfonds.nl/.