19-SEP

HEROES: JAGD, PETERSBURG & MARLEN

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ Groepsticket 2 personen €10

Deurverkoop

€ -

Deur open

20:00 uur

Aanvang

20:30 uur

Nieuwe talenten met Zaanse talenten onder 1 dak!
Podium de Flux is een samenwerking aangegaan met Heroes Music Bar en boekingskantoor Friendly Fire voor een reeks van optredens met opkomende artiesten/bands aangevuld uit de eigen Zaanse regio. Bezoekers die komen krijgen een extraatje bij de deur. Deze editie met Jagd, Petersburg & Marlen!

De Amsterdamse band Jagd speelt freaky indie rock, Broadway punk of new wave on speed. Hoe je het ook noemt: van de snerpende gitaren, stuwende bas, beukende drums en theatrale zangpartijen gaat een onontkoombare dreiging uit. En je kan maar beter van het ergste uitgaan, want Jagd is onverbiddelijk. Alice in Wonderland meets David Lynch, maar dan barser, botter en bruusker. Jagd is een genadeloze live-act: rauw en provocatief als punk, maar nooit simpel of slonzig. Met groot ontzag voor melodie en een uitzonderlijk respect voor ritme, ragt Jagd met finesse. Vol overgave stort de band zich op het publiek om niet meer los te laten, en laat haar uitgeput en overmeesterd achter.

De band heette voorheen Petersburg Orderer en kwam tot stand in 2015 toen Camiel Muiser EP 'Proved News' onder die naam opnam, mede mogelijk gemaakt door zijn gitaar en een drummachine. Boris de Klerk (ex-Canshaker Pi) werd er al snel bij gehaald en sindsdien is Muiser zanger en drummer, speelt Erik van der Paardt bas en Jilles de Kleef (Torii, Global Charming) gitaar. Met zo'n team hadden ze de tweede helft van de naam niet meer nodig en nu gaat de band als Petersburg door het leven.

De band MARLEN zal menige muziekbeleving flink opschudden. Zo waan je jezelf het ene moment in een droomwereld van absurditeiten om vervolgens via stevige rock plotseling in een circusorkest met klassiek walsje te belanden. Amper bekomen van de schrik dein je dan mee op de passie van de Argentijnse tango om vervolgens een zachte landing te maken op een bedje van symfonische rock. Volg je het nog? Plaats MARLEN maar in een rariteitenkabinet, want in een hokje past het niet. Toch verbindt de stem van frontlady Marlène de muzikale kunststukjes tot een verhaal dat klopt. Elke song heeft zo een creatieve reis afgelegd in de Marleniaanse tijdmachine. De muziek van Michel, Willem, Frank, Cor en Marlène brengt je uiteindelijk terug in het heden om zich via de buis van eustachius voorgoed in je brein te nestelen.
Hooggeëerd publiek, meine damen und herren, ladies and gentlemen, we present you: MARLEN