25-OKT

SONGBIRD SUNDAY SPECIAL - PIETERNEL | FLUXTV

Locatie

FluxTV

Plaats

Youtube Stream

Entree

Gratis

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:30 uur

Songbird Sunday is een open podium voor lokaal zang- en singer-songwriter talent. Dit varieert van jongeren die hard bezig zijn hun talent te ontwikkelen tot semi-professionele singer-songwriters met uitgebracht werk. Zangeres/zangdocente Jerney Molenaar doet elke editie haar best een mooi zondagmiddagprogramma samen te stellen. Deze editie met special guest Pieternel!

Deze avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam verlegt de grenzen van het genre op een onverwachte manier. Natuurlijk speelt Pieternel gitaar, maar ze geeft haar eigen draai aan de geliefde sound uit Music City. Verwacht intieme en akoestische songs over groei, geliefden en het lonkende avontuur.

Want ja, het maken van haar nieuwe album in Nashville en New York City was een groot avontuur! Tijdens haar verblijf in deze twee Amerikaanse steden ontdekte ze haar liefde voor folk en country, gecombineerd met een vleug pop. Haar zang en melodische stijl laten dan ook invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius en Chris Stapleton.

De Amsterdamse performing artist ging aan de slag met eigen muziek en nummers tijdens haar opleiding aan het Conservatorium en later de Kleinkunstacademie. Pieternel legde hier een sterke muzikale basis en ontwikkelde een flinke portie zelfvertrouwen op het podium tijdens het touren door Nederland met meerdere, eigen muziektheaterproducties.

Haar debut Ep Cafe’ wordt in April 2018 gereleased. Het album zal medio September volge. Helge Slikker en Femke Weidema hebben dit trans-Atlantische album geproduceerd met warme nummers, positieve vibes en dromerige, soms opzwepende gitaren.