28-AUG

ONCE WERE BROTHERS - FILMVERTONING | I.S.M. FILMTHEATER DEFABRIEK

Locatie

Filmtheater DeFabriek

Plaats

Jan Sijbrandsteeg 12

Voorverkoop

€ 9,75

Deurverkoop

€ n.v.t.

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:00 uur

Een hele fijne documentaire over ‘The Band’. Ze zijn een legendarische muziekgroep uit de jaren ’60 die het subgenre ‘Americana’ uitvonden. Volgens de ‘Boss’ Bruce Springtseen maken ze onderdeel uit van de “three of the greatest white singers in rock history”. Deze film wordt vertoond in samenwerking met Filmheater de Fabriek en kun je daar gaan zien.

Het verhaal zit vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison . Robbie Robertson als een van de twee nog in leven zijnde bandleden beschrijft het buitengewone en per definitie gekleurde verhaal van hun opkomst en ondergang.

Met de toen nog 16 jarige Robbie worden de vijf geniale muzikanten als begeleidingsband bij elkaar gehaald. Hierdoor ontstaat er een zeldzaam hechte broederschap tussen hen. Na een mislukte toer met Bob Dylan trekken ze zich terug in een lelijk roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, maken heel veel lol en musiceren elke dag in de kelder. Ze debuteren daarna met een plaat die zo natuurlijk de stijlen van Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt dat ze zonder dat ze het weten het nieuw subgenre Americana introduceren. Drugs en ruzie luiden het einde in. Na acht jaar komt aan al die prachtige liedjes en die hechte broederschap een eind. Dit tijdperk sluit The Band die met het legendarische slotconcert The Last Waltz grandioos af.