09-OKT

ROBERTO JACKETTI & THE SCOOTERS | I.S.M. CULTUREEL CENTRUM BULLEKERK

Locatie

Cultureel Centrum Bullekerk

Plaats

Westzijde 75

ENTREE

UITVERKOCHT

Deur open

19:00 uur

Aanvang

20:00 uur

Roberto Jacketti & the Scooters was van 1980 tot 1989 een bekende Nederlandse popgroep rond zanger Erik van der Hoff. De formatie werd in 1980 in de Zaanstreek opgericht door middelbaar scholier Robbert Jak en drie medescholieren: gitarist Erik van der Hoff, bassist Rob Blanchemanche en drummer Jeroen Booy. Kort daarna kwam ook gitarist en toetsenist Bart Corver erbij. Aanvankelijk speelde de groep voornamelijk skacovers. Daarom werd ook saxofonist Barend Middelhoff bij de groep gehaald.

De naam Roberto Jacketti is een speelse variant van de naam van toetsenist Robbert Jak, die deze bijnaam kreeg omdat hij vaak in Italië kwam. The Scooters werd als groepsnaam gekozen omdat de scooter toen al een zeer populair vervoermiddel was in Italië. Jak verliet de groep na een tijdje, nog voordat de band bekend werd bij het grote publiek. Maar de groepsnaam werd behouden. De groep is vooral bekend van de hit I save the day uit 1984.

In 2002 traden de voormalige groepsleden voor het eerst sinds 1989 weer samen op. Het jaar erop volgde een gezamenlijk optreden bij De vrienden van Amstel LIVE. De groep werd toen uitgebreid met gitarist Ruben Hoeke.

In 2019 kwamen ze met een comeback naar Podium de Flux. Nu, 40 jaar na oprichting, komt de groep voor een exclusief optreden naar de Bullekerk. Wegens grote vraag naar kaarten extra voorstelling!

Bezetting :
Erik van der Hoff
Andre van der Hoff
Bart Corver
Rob Blanchemanche
Barend Middelhoff
Jeroen Booy
Ruben Hoeke