20-DEC

ORIENTAL MUSIC SUNDAY - FLUXTV | VERPLAATST NAAR 29 JAN 2021

Locatie

FluxTV

Plaats

Youtube Stream

Entree

Gratis

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:30 uur

Podium de Flux brengt in samenwerking met Fluxus een speciale middag geheel gewijd aan niet Westerse muziek. De oorsprong van populaire muziek genres, dus ook Pop, gaat vele decennia terug en brengt ons uiteindelijk bij de basis in Afrika en het verre oosten.

Niet-westerse pop en Global Grooves raken de laatste jaren steeds meer geïntegreerd in popmuziek. Er zijn steeds meer festivals die hun programma’s hierop inrichten. Global kan zowel traditionele folklore als cross-overs bevatten. Veel Zaankanters hebben wat met muziek uit andere werelddelen. Daarom is deze dan ook in de Zaanstreek te horen.
De Flux vindt echter dat er tot op heden op haar podium nog steeds weinig ruimte is voor niet-westerse muziek. Dat willen we graag veranderen en daarom starten wij deze online pilot op Flux TV.

Programma
Blue Joe - One Man Show
Blue Joe is met zijn One Man Show een van de aanwezigen op deze Oriental Music Sunday! De titel ‘One Man Show’ verklapt misschien al dat Blue Joe een doe-het-zelver is, maar als de kans zich voordoet speelt hij uiteraard ook graag met anderen. Dat hij keyboard speelt is een understatement, Blue Joe is een vakman als het op toetsen aankomt.
Joe is sinds 2016 in Krommenie komen wonen, daarvoor woonde hij in Syrië. Daar heeft hij het grootste deel van z’n ervaring opgedaan met talloze optredens bij bruiloften, verjaardagen en andere feesten.

Seyyah Ensemble
De mannen van het Seyyah Ensemble, Umit Firat en Burak Dolutas komen ons de oude volksliederen van Anatolië voordragen. Umit en Burak zijn de vaste krachten van het ensemble, maar als de setlist erom vraagt zijn er meerdere ervaren muzikanten die zich aansluiten. Beiden bespelen de zogeheten ‘saz’ of ookwel ‘bağlama’. De saz is een verlengstuk van het lichaam geworden voor Umit en Burak, allebei volgden zij al een studie over het instrument aan verschillende conservatoria. Dat is dan ook tijdens het spelen goed te merken. Dansende ritmes, een timbre waar je u tegen zegt en een sterk uiteengezet sfeerbeeld van de muziek uit Anatolië.