14-NOV

LEAVES' EYES, TEMPERANCE & CATALYST CRIME - THE LAST VIKING TOUR

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 17,50

Deurverkoop

€ 20

Deur open

18:30 uur

Aanvang

19:00 uur

De Duits Symfonische Metalband Leaves' Eyes komt 14 november voor een exclusieve (!) metalshow naar De Flux. Daarbij wordt ze ondersteund met supports van Temperance & Catalyst Crime.

Leaves' Eyes is een van de meest succesvolle bands binnen de Gothic/Rock Metal Scene. De groep conformeert zich de laatste jaren steeds meer aan de rituelen van de aloude Vikingen.
Het nieuwe album ‘Sign of the Dragonhead’ is een vertelling van Noordelijke sages en mythes. Songtitels als ‘Across the Sea‘, ‘Jomsborg‘, ‘Riders on the Wind’ en ‘Fires in the North’ laten weinig aan deze verbeelding over. Subtiele bijna klassieke zanglijnen ondersteund door bombastische arrangementen met folkinvloeden doen de identificering met de Noordelijke nevelige spookachtige geheimzinnigheden alleen maar groeien.

De Italiaanse melodic symphonic metal band Temperance staat bekend om hun uitzonderlijke vocale melodieën, energieke metal gitaarriffs in symfonische sferen! De combinatie van de kristalheldere stem van Alessia Scolletti, het sterke timbre van Michele Guaitoli en de ruige zang van meesterbrein en gitarist Marco Pastorino zorgen ervoor dat Temperance zich steeds meer onderscheidt. Met miljoenen YouTube-weergaven lijken de recente video’s van 'The Last Hope, ‘In A World Of Hopes' en ‘Of Jupiter And Moons’ dat te bewijzen.

De filmische symfonische metalband Catalyst Crime is het nieuwe project van Xandria-drummer Gerit Lamm en de Amerikaanse zanger Zoe Marie Federoff. Epische soundscapes van symfonische Metal worden vermengd met de donkere intensiteit van Death metal. Toen Alexander Krull (Leaves ’Eyes, Atrocity) hoorde van dit project, besloot hij zich bij het team van Catalyst Crime aan te sluiten. Als producer nam hij het titelloze debuutalbum op in Mastersound Studios in Stuttgart, Duitsland. In 2021 kunnen we het debuutalbum verwachten!