26-JUN

DE KIFT - KONDIGT VERSOEPELINGEN AAN | FLUX OP LOCATIE

Locatie

Verzamelpunt Ingang Zaantheater

Plaats

Nicolaasstraat 3

ENTREE

UITVERKOCHT

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:00 uur

De asfaltweg? De klinkerweg? De landweg? De waterweg! Jazeker, mensen, we gaan scheep! En ik snap dat jullie razend nieuwsgierig zijn. Dat zijn we zelf ook! In ons hart weerklinkt zelfs een schalmei! De tijd is bijna daar, mensen! Dan gaan de trossen los!
Ondanks alles presenteerde De Kift vorig jaar mei online, zonder publiek, vanuit Paradiso het nieuwe album Hoogriet. Een aantal nummers op dit album kwam tot stand tijdens de vaartocht die de band in april 2019 maakte met regisseur Sanne Rovers tijdens de opnames voor de documentaire Water Wieg Me. Veel teksten op Hoogriet hebben een directe link met het water. Nu maken we, mét publiek, de cirkel rond!

Wat snerpt daar door de stille nacht? 
Wat fonkelt daar in lichte pracht?

Op 24 juni vertrekt het platbodemzeilschip de Vrijbuiter vanuit Hoorn via Zaanstad naar zee. Het startschot wordt in cinema Oostereiland gegeven met een speciale vertoning van Water Wieg Me waarbij De Kift live musiceert. Na de voorstelling gaan we op een muzikale zwerftocht en varen we in negen dagen de staande mastroute naar Zierikzee. Onderweg leggen we aan in negen steden en spelen vanaf het dek eindelijk deze uitgelezen, feestelijke en opgetogen verzameling nieuwe Kiftmuziek.

Het Zaantheater en De Flux halen daar hun innige samenwerking aan om letterlijk ergens op een geheime plek aan de Zaan zelf dit bijzondere project van dichtbij mee te mogen maken.