10-DEC

HALTPOP - ON TOUR | GECANCELD

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 10

Deurverkoop

€ 12,50

Deur open

18:00 uur

Aanvang

18:30 uur

Drie keer feest! Haltpop strijkt dit najaar in een ‘on tour’ vorm neer op drie verschillende indoor locaties in Zaanstreek. Het wordt Haltpop zoals je dat in de zomer verwacht: knallende live muziek van oude bekenden en nieuw talent, gezelligheid, een goed gevulde bar, cloudy with a chance of moshpits – dat alles indoor.
Vrijdag 10 december gaan we los in De Flux bij Slekt!, Sweet Empire, Hang Youth, Tusky, X Raiders & Orgaanklap!

SLEKT
SLEKT is een 4-koppige Zaanse punkband die met hun gebeuk zelfs een begrafenis nieuw leven inblaast. Kritiek op de politiek, environmental policy en biertekort geeft de band op standje 11. De band bestaat uit Rob (bas), Job (drum), Toine (zang) en Maartje (gitaar). In 2021 heeft SLEKT de eerste EP uitgebracht, genaamd “De Avondklok”. Breng oordopjes, anders is gehoorschade een garantie.

Sweet Empire
Sweet Empire is een politiek geëngageerde melodische punkrock band uit Nederland. Ze hebben de afgelopen 10+ jaar shows gespeeld in veel verschillende landen in Europa/UK, waarbij ze hun sociaal gedreven kritische kijk op de wereld deelden. Hun geluid is agressief en emotioneel, maar toch melodieus en speels. Door elementen uit de jaren 80 en 90 punkrock en hardcore te mengen, is het moeilijk om dit viertal vast te pinnen op één genre.

Hang Youth
Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. In 2020 brachten de Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als 'WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?', 'IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV' en 'BELASTINGDIENST’. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere primetime televisie en radiomomenten aan gort alswel een illegale bezetting van de Zuid As en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen. Begin mei 2021 komt de nieuwe plaat HET K-WOORD’ uit, en als het kapitalisme daarna nog niet is gevallen, zal de band genoodzaakt zijn om nog meer albums uit te brengen.

Tusky
Nadat de in 2005 opgerichte post-hardcore/punkrock band John Coffey na zijn 3e album ‘The Great News’ in mei 2016 aankondigde om voor onbepaalde tijd te stoppen, duurde het niet lang voordat er een nieuw punkrock geboortekaartje werd rondgestuurd. Tusky werd geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alle drie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen, die later werd opgevolgd door John Coffey-gitarist op basgitaar Christoffer van Teijlingen. In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op V2 Records, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrock bands: fast & furious but yet very melodic & catchy. Een reeks clubshows en festivals volgde op o.a. Noorderslag, Zwarte Cross, MadNes, Jera on Air, Paaspop, Welcome to the Village en in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Litouwen.

Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands Pene Corrida en All Doomed. Gewapend met een kersverse single-video in mei; een eigen online stripreeks, met een nieuw studio-album in de planning EN natuurlijk met shows zodra het weer kan, is Tusky klaar om de wereld te heroveren.

X Raiders
De X Raiders komen hun nieuwe album in je gezicht rammen! De mannen (geboren in ’89) hebben inmiddels de niet-zaligmakende leeftijd van dertig gehaald. Hun studententijd van nachten doorhalen, Schultenbräu drinken en Turbonegro luisteren zijn over. Ze zijn te jong om zich bij hun rugklachten en burn-outs neer te leggen, maar zeker ook te oud om voldoening te halen uit het posten van selfies. Deze bom van frustratie en energie hebben ze vertaald in een genadeloos nieuw album: Weltschmerz ‘89. Onvervalste heavy metal rock ‘n roll! “The loudest band I’ve ever recorded”, zei producer Attie Bauw (Judas Priest) er over. 

Ze hebben het album live opgenomen, en met hun buitengewone live-reputatie op festivals als Zwarte Cross en FortaRock kan dit voor hun nieuwe tour maar één ding betekenen: keihard knallen!
Orgaanklap
Orgaanklap is sinds hun debuut 'Kwarktassen' uit 2014 de krankzinnige belichaming van punk rock in Nederland. Hun uitzinnige shows zorgen voor grote kolkende, zweterige massa's. Deze worden veroorzaakt door korte power platen gevuld met sexy riffs en een zanger die zijn microfoon zo goed als opvreet. Dit muzikale geweld wordt gecombineerd met dansbare discoloopjes en een hoge dosis homo-erotische humor. Dit beproefde recept zorgt ervoor dat iedereen zowel bevredigd als geschrokken achtergelaten wordt.