10-SEP

TOGO ALLSTARS - FLUX OP LOCATIE - HEMBRUG HAPPENING

Locatie

Hembrug Happening

Plaats

Hembrugterrein, Zaandam

Deurverkoop

Deur open

11:00 uur

Aanvang

11:00 uur

Ze komen uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Middenin het gebied waar de West-Afrikaanse muziek ontbolsterde en grote successen vierde: de highlife uit Accra, het Orchestre Polyrythmo uit Cotonou, de legendarische Fela Kuti en zijn afrobeat uit Lagos. In deze omgeving creëerden de Togo All Stars hun opwindende, eigen stijl, een stijl waarin voodoo een grote rol speelt.

Leendert van der Valk - muziekjournalist en schrijver van het boek Voudou (april 2017) - schrijft: De Togo All Stars mengen funky voodoomuziek met highlife en afrobeat. De stuwende ritmes en blazers van dit bijzondere collectief - dat nog nooit eerder buiten Afrika te horen was - doen denken aan Fela Kuti's band.

Voodoo is dit jaar een programmalijn op Into The Great Wide Open, voor het festival aanleiding om de band over te halen. Ze komen in vol ornaat, geleid door een frontzanger en frontzangeres, met veel blazers en percussie én hun debuutplaat dus. Het is jazz, het is pop, het afrobeat, highlife, funk en ook voodoo. De voodoogoden die Togo All Stars bezingen lieten hun sporen na in jazz, blues, salsa en samba.

Aanvang Togo All Stars: 13:15 uur