08-OKT

KEIHARD LACHEN - RAOUL HEERTJE, PEPIJN SCHONEVELD EN FABIAN FRANCISCUS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 10,25 (incl. fee)

Deurverkoop

€ 14

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

In oktober hebben we weer een hilarische editie Keihard Lachen met Raoul Heertje, Pepijn Schoneveld en Fabian Franciscus.

RAOUL HEERTJE


Raoul Heertje (1963), brak begin jaren negentig door als de eerste stand-up comedian van Nederland. Hij trad op in Engeland en Amerika als the best circumcised comedian of the Netherlands en stond op de planken van de Londense Comedy Store. Heertje is de oprichter van de succesvolle Comedy Train. Hij nam deel aan de BBC-comedyquiz Have I got news for you en importeerde vervolgens het programma in Nederland (Dit was het nieuws, TROS). Hij schreef over zijn aankomend vaderschap een boekje onder de titel Een vruchtbaar gesprek. Heertje schreef ook tv-recensies voor het NRC Handelsblad. Hij haalde zich onder andere de woede van de joodse gemeenschap op de hals door de leden van het Centraal Joods Overleg een stelletje joodse ijdeltuiten te noemen.

PEPIJN SCHONEVELD


Pepijn Schoneveld (Twello, 8 februari 1985) is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals Kamp Holland van Orkater (regie Gijs de Lange), Voor de gehoorzamen (regie Peter Blok), en de eindexamenvoorstelling Wust (regie Paul van der Laan en Diederik Ebbinge).
In het voorjaar van 2010 speelde Pepijn zijn zelfgeschreven solo-voorstelling Alles moet weg en in 2012 was Pepijn finalist tijdens het Leids Cabaret Festival met zijn cabaretvoorstelling Reuf (regie Joost van Hezik).
Afgelopen jaren speelde Pepijn een hoofdrol in de Suburbia-voorstelling Momenten van geluk (regie Albert Lubbers), in De boot en het meisje (M-lab, regie Gijs de Lange) en afgelopen jaren tijdens het Festival Classique in de voorstelling Schateiland en Don Jan (regie Leopold Witte). In het seizoen 2014/2015 was hij te zien in de voorstelling Hans en Grietje (regie Leopold Witte) van Orkater en het Ballet Orkest.

FABIAN FRANCISCUS


Ook het vaste gezicht Fabian Franciscus is er weer bij. Vorige zomer was hij te zien in de hoofdrol van een commercial van Centraal Beheer Achmea / Barq. Dit seizoen staat hij in de Flux en gaat hij langs de theaters met de avondvullende voorstelling Vlafeest. Verder heeft Fabian in de grotere comedy clubs van Berlijn, Stockholm, Londen en New York gespeeld. Hij heeft onder andere in de Comedy Store gespeeld, de bakermat van de Angelsaksische comedy.