09-DEC

KINGFISHER SKY + END OF THE DREAM + BLACKBRIAR (METAL-GOTHIC)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 8,75 (incl. fee)

Deurverkoop

€ 12

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Een avond vol snerende gitaren en pompende bassen van Kingfisher Sky, End of the Dream en Blackbriar. Laat je omverblazen door deze betoverende female fronted metalbands.

KINGFISHER SKY

De geschiedenis van de Nederlandse band Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat.

Band van contrasten: tussen prog, klassiek, metal en pop. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld schrijft hij composities die niet aan één genre of stijl zijn verbonden. Deze muzikale stijl is moeilijk te beschrijven, maar de term progressieve mythrock komt het dichtst in de buurt.
Men moet hierbij denken aan artiesten als Heart, Clannad, Tori Amos, Kate Bush, Peter Gabriel, Mike Oldfield en Pink Floyd aan de ene kant en progrock zoals Porcupine Tree aan de andere kant. In het kort: contrasten zowel sfeervol zacht als hard en dromerig als rockend.

Voor hun tien jarig bestaan kwam in januari 2017 de EP To Turn the Tables uit. Een EP van 1 nummer maar wel 1 van 10 minuten! Alles wat Kingfisher Sky bijzonder maakt verpakt in 1 episch avontuur.

END OF THE DREAM

End of the Dream is een female-fronted metal band die werd opgericht in 2013 in s-Hertogenbosch (Nederland) door gitarist/toetsenist Armen Shamelian,gitarist Robin van Ekeren en zangeres Micky Huijsmans. De eerste maanden spenderen zij aan het creëren van een eigen sound, het schrijven en opnemen van nummers waarna zij worden versterkt met de uit België afkomstige drummer Pieter Driesen. In Januari 2014 wordt de bezetting gecompleteerd met bassist Tim van den Hooven. Op dat moment begint de band aan de productie van hun eerste studio album te werken. In August 2014 begint End of the Dream hun debuutalbum \"All I Am\" op te nemen in de Sandlane Studios met producer Joost van den Broek (After Forever.) Pieter Driesen die op de plaatnog als drummer te horen is wordt in december 2014 opgevolgd door Pim Geraets, nadat Pieter om persoonlijke redenen moet besluiten de band te verlaten. End of the Dream brengt het debuutalbum \"All I Am\" uit in eigen beheer op 24 maart 2015. Het album wordt door pers en publiek enthousiast ontvangen en de band treedt met grote regelmaat op, om hun album te promoten.

BLACKBRIAR

Blackbriar is een vijfkoppig monster met een zeer mysterieuze zangeres, die met haar stem zowel de poorten van hel als hemel kan openen. Onlangs is de EP Fractured Fairytales uitgekomen. Deze EP is door zowel fans als critici met open armen ontvangen. Metalfan looft de EP met de volgende woorden: Een bitterzoete, romantische en theatrale EP die je moeiteloos de hele speeltijd blijft boeien en naar meer doet verlangen.