23-FEB

KING OF THE WORLD

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 16,25 (incl. fee)

Deurverkoop

€ 18

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

In minder dan 4 jaar tijd heeft King Of The World via de albums Can't Go Home (2013), KOTW (2014) en Live at Paradiso (2015) zijn reputatie in het Nederlandse bluescircuit gevestigd. Alle 3 albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Highlands, Ribs n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, Doornroosje en vele andere. Een bevestiging dat KOTW erin geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.

Op 1 mei 2016 vloog de groep naar Cincinnati, Ohio (USA) om daar, onder productionele leiding van Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) hun 4e album op te nemen. In de Bamboo Room Studios aldaar werden in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toevertrouwd . De keuze voor een studio in de USA was snel gemaakt : voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn geïnspireerd zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in het geboorteland van blues-, rhythm & roots-muziek het creatieve opnameproces te beleven? De titel van het album is Cincinnati en ligt inmiddels in de schappen.

"Cincinatti is een plaat waarop twaalf eigen tracks en een cover glashelder voor het voetlicht brengen waarom KOTW bluesroyalty is. Dit is de beste bluesband-in-de-breedste-zin-des-woords die Nederland momenteel kent." (Jazzism, okt/nov 2016)