september 2021

18sep20:3051 Jaar Jimi Hendrix20:30 Podium de FluxVoorverkoop:€ 15,- Deurverkoop:€ 18,- Deur open:20.00 uur TICKETS

Omschrijving

Jimi Hendrix de ongekroonde koning der gitaristen tegenwoordig inmiddels een van de grootste legendes is onsterfelijk. Het is 18 september 2021 precies 51 jaar geleden dat hij is overleden. Na het jaar van Covid waarin wij 50 jaar deze legende wilden eren is besloten om alsnog met een aantal bekende gitaristen en andere prominente muzikanten Hendrix op geheel eigen muzikale wijze te herdenken maar vooral te vieren.

Hendrix werd bekend door zijn virtuoze, flamboyante linkshandige gitaarspel. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken. Zijn stijl kan omschreven worden als een creatieve, psychedelische verwerking van rock, soul, en blues.

Hendrix is het voorbeeld en inspiratiebron voor vele stergitaristen. Tijdloze nummers als Foxy Lady, Hey Joe, All Along The Watchtower en The Wind Cries Mary hoor je nog steeds regelmatig op plekken waar veel mensen samenkomen.

De Flux heeft in ieder geval de volgende artiesten gevraagd om Hendrix te komen eren;

The Hendrix Alive Project met Eelco Bisschop

De toonaangevende Hendrix Tribute band van Nederland. Bisschop zelf geniet internationale bekendheid in spraakmakende Tribute bands. “Als je je ogen dicht doet ben je terug in de tijd’’

Ruben Hoeke

Deze in de Zaanstreek wonende stergitarist kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. ‘’Een van de grootste gitaristen in Nederland’’

Leif de Leeuw

De jonge gitarist sleepte verschillende prijzen binnen waaronder twee keer de “Sena Young Talent Guitar Award” (2009/2013) en vier keer op rij “Beste Blues/Rock-Gitarist Benelux” door de lezers het magazine “De Gitarist”. Hetzelfde succes geldt voor de band. In 2014 wonnen zij de “Dutch Blues Challenge”.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights