november 2022

19nov19:00Blues aan de Zaan 2022: Emily Hill, Georgia van Etten, Ruben Hoeke, The Damned and Dirty | Presentatie: Rudi de Graaff19:00 Podium de FluxMuziek:Jazz - blues - americanaVoorverkoop:€15 Deurverkoop:€17,50 Deur open:18:30 Tickets

Omschrijving

Op vrijdag 18 & zaterdag 19 november strijken nationale en internationale artiesten neer in de Zaanse regio voor Blues aan de Zaan 2022.

Dit alweer bijna 7 jaar durende indoor-festival is een intitiatief van stergitarist Ruben Hoeke. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent.

Line-up 19 november:

Emily Hill

Emily Hill is de band van de pas 21 jarige zangeres Emmelien. Er wordt wel geroepen wat goed is komt snel. Dat klopt gedeeltelijk, want hoe jong ze ook is, ze is zich al wat jaren aan het ‘warmlopen’. Van optredens op school tot aan Rabo Jazz Amersfoort. Maar de laatste maanden zit er een duidelijke versnelling in haar bekendheid. In thuisstad Amersfoort stond ze in oktober ’21 op het Flirting With The Blues festival en trad daarna op steeds meer plekken in het land op. Van kleinere intieme cafes tot grote popzalen als de Bosuil Weert. En ook internationaal is ze al door kenners gespot. Wat haar uniek maakt? Ga haar zien optreden en je weet het. Soul,blues, jazz, funk, New Orleans en gospel komen samen in haar zang. En alles wordt gebracht met een gemak alsof ze al heel veel langer op het podium staat. Dansend, flirtend, het is licht en vrolijk. Waarbij zeker een gedragen ballad niet geschuwd wordt. En ook eigen nummers met teksten die passen bij de wereld van een 21 jarige. En natuurlijk heeft ze een ijzersterke band achter zich staan. Allemaal ervaren krachten die Em muzikaal optillen en andersom zich mee laten voeren met dit mega talent. In 2022 spreidt Emily Hill verder haar vleugels uit en is ze door het hele land te zien. Festivals, voorprogramma’s, cafes en ook voor een optreden op het Stadhuis draait ze haar niet om. Kom deze frisse wind zelf aanschouwen!

Georgia van Etten

Georgia van Etten is een van oorsprong Australische soul-blues zangeres, in Londen woonachtig, die met haar krachtige stem en rijke vocalen haar publiek weet te boeien. Met haar debuutalbum ‘Deep Black Water’ weet ze op allerlei fronten de aandacht op zich te vestigen. Of het nu via landelijke radiozenders is of optredens bij gerenomeerde blues- en jazzfestivals, Georgia zet een boeiende set neer.

Ruben Hoeke

De Zaanse gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in Drieluik Zaandam (1992), tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht in totaal twaalf albums uit, betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten en werd meerdere malen onderscheiden als ‘Nederlands beste Gitarist’. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

The Damned and Dirty

The Damned and Dirty is een van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Hun Engels is Amerikaans alsof het daar thuishoort.

The Damned and Dirty schrijven al hun eigen songs en ze hebben al 5 albums geproduceerd. In 2013 brachten ze hun tweede album Sell Your Soul uit. Hun derde album Rolling Into Town werd gepresenteerd in poptempel Paradiso in november 2014. Hoodoo Down volgde in 2015, met meer diverse muziekstijlen en gastmuzikanten. Maar liefst drie albums werden bekroond met een award voor “Best Dutch Blues Album” van de Dutch Blues Foundation. Iets wat geen enkele andere band in Nederland kan claimen.

Presentatie: Rudi de Graaff

Meer info

Blues aan de Zaan is een tweedaags festival in DE FLUX. Voor de aanschaf van tickets zijn meerdere opties: een dagticket voor één van de twee dagen a €15 per ticket, of een passe partout (beide dagen) voor €22 per ticket!

Helaas lijkt het COVID-19-virus nog niet te zijn verdwenen, daarom zorgen wij dat ons podium en haar sanitair meerdere keren worden ontsmet tijdens een evenement. Aan onze bezoekers geven wij graag de volgende - vrijblijvende - adviezen, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Blijf thuis bij klachten
  • Houd 1,5 meter afstand, daar waar dit kan
  • Ontsmet je handen (FLUX verzorgd ontsmetting-stations)
  • Draag gerust een mondkapje als de situatie dat aangeeft

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights