Blues aan de Zaan 2023

17nov(nov 17)20:3018(nov 18)23:0020:30 - 23:00 (18) Blues aan de Zaan 2023Podium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€18,00 Deurverkoop€22,00 Tickets

Omschrijving

Op vrijdag 17 & zaterdag 18 november strijken nationale en internationale artiesten weer neer in DE FLUX voor Blues aan de Zaan 2023! Het tweedaagse festival wordt in samenwerking met de Zaans stergitarist Ruben Hoeke georganiseerd en ook deze editie zullen gevestigde namen het podium delen met nieuw talent.

Vrijdag 17 november

Aanvang 20.30 uur (deur open: 20.00 uur)

Tarn House Renegades
Rauwe vocalen, catchy riffs, strakke grooves en gitaarsolo’s; met deze elementen in de basis schrijven The Tarn House Renegades afkomstig uit Alkmaar en de Zaanstreek hun muziek. Live speelt de band een energieke krachtige show waarin frontman/leadzanger Tom Daniel Staples, samen met Joris Kuhne (basgitaar), Chris van der Vlies (drums) en Robert Swijgman (gitaar) altijd tot het uiterste gaan. Het eigen werk loopt naadloos over in covers van hun helden, denk hierbij aan Jimi Hendrix en Led Zeppelin.

Birdmens met Ian Siegal, Jon Amor, Rob Barry, Dave Doherty & Jonny Henderson
Met meer dan 100 jaar live-ervaring tussen hen in, kwamen de 'Birdmens' in Britse All Star bezetting samen in het nasleep van de pandemie van 2020. Naarmate het publiek terugkeerde naar clubs, concertzalen en festivals, traden de Birdmens ook op in 2022. Een opmerkelijke show was hun spetterende optreden op 'Moulin Blues', NL. Hun hoofdpodium set was zo explosief dat promotors en boekers smeekten om hun visitekaartjes aan de band door te geven backstage.

Men hoeft alleen maar naar hun album te luisteren om de unieke kwaliteiten te horen die de Birdmens op het podium moeten brengen. De energie is euforisch, de ziel subliem en het vakmanschap van wereldklasse. Als individuen worden de leden wereldwijd geprezen als enkele van de beste ambassadeurs van het genre. Collectief hebben ze meer van de meest begeerde prijzen gewonnen dan enige andere bluesband die vandaag de dag op het podium optreedt.

De internationale aard van Birdmens vereist een draaideur. De stamboom van de artiesten die op het podium staan, kan echter nooit in twijfel worden getrokken.

Zaterdag 18 november

Aanvang 19.00 uur (deur open: 18.30 uur)

Luca & Uncle Rudi
Een Nederlands, Belgische band, geformeerd rond het 14 jarige gitaartalent Luca Holkenborg.
https://youtu.be/vPxTdw2cWlQ

Nienke Dingemans Band
Nienke Dingemans is een 19-jarige singer-songwriter uit Ossendrecht. Ze wordt gezien als een zeer jong bluestalent, maar haar muziek strekt zich ook uit tot soul, country en jazz.
https://youtu.be/e9_TQkZL21c

Harlem Lake
Zij openden in coronatijd het toenmalige hybride BADZ 2021. Dat was nog niet een ideale concertsetting. Na de online reportage op You Tube is de band internationaal in een stroomversnelling terecht gekomen. Ze maakte zodanig onuitwisbare indruk dat we bij wijze van uitzondering hebben besloten om de band terug te vragen. https://youtu.be/QdJO2vAKGRs

Ruben Hoeke Band + nieuwe talenten
Zoals ieder jaar sluit de Ruben Hoeke Band het festival af samen met nieuwe talenten!

Ticketprijzen:
Dagkaarten voorverkoop: 18,00 euro
Dagkaarten deur: 22,00 euro
Passe-partout: 25,00 euro*

* In aanloop naar het Blues aan de Zaan festival kun je als bezoeker van een van de Blues aan de Zaan-clubshows een passe-partout festivalkaartje voor slechts 𝟭𝟬 𝗲𝘂𝗿𝗼 kopen in plaats 25 euro! Tickethouders ontvangen na afloop van een Blues aan de Zaan-clubshow een e-mail met hierin een persoonlijke kortingscode. Onder de Blues aan de Zaan-clubshows vallen: Popa Chubby, Elles Bailey, Jake La Bot, Scott H. Biram.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

Geverifieerd door MonsterInsights