BRAINPOWER - THE STORY OF HIP-HOP

10nov20:3020:30 BRAINPOWER - THE STORY OF HIP-HOPi.s.m. ZaantheaterGEANNULEERDZaantheater, Nicolaasstraat 3Voorverkoop€26,50 Deurverkoop€26,50 Deur open20:00 Tickets

Omschrijving

In dit bijzondere theatercollege vertelt de legendarische Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur, de muziek (de DJ), rap (de MC), dans (de B-Boy/B-Girl) en beeldende kunst (graffiti).

Aan de hand van verhalen, video’s en muziek deelt Brainpower, samen met zijn VJ/DJ TLM, zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar Cultuur. De basisprincipes van deze Cultuur zijn: Peace, Unity, Love & Having Fun. 

Dit college behandelt het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres, plus het verhaal van ikonen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Drake. Wat startte als een ondergrondse beweging werd een wereldwijde miljardenindustrie. Dit college neemt je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren 70 tot aan de recente Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA.

Wat Brainpower onderscheidt van de rest, is vooral de combinatie van zijn ongekende gedrevenheid, de pure liefde voor het vak - en zijn kennis van zowel de music business als de cultuur. 

In zijn carrière van 25 jaar bracht hij tot nu toe 96 singles en 10 albums uit en scoorde hij onder meer de monsterhit ‘Dansplaat’ en had zelfs in Amerika met het nummer ‘All The Same’ een College Rap Radio Top 5 notering. Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute Legend in the game

Iedereen, of je nu een kenner bent of niet, kan bij dit bijzondere theatercollege iets leren, geïnspireerd raken en zijn of haar hart ophalen.

Zaantheater en Podium de Flux presenteren: HIPHOP!

Dit seizoen brengt Podium de Flux samen met het Zaantheater grote namen uit de Hiphopscene naar Zaandam. Bekijk het label ‘HIPHOP’ voor alle voorstellingen.

Locatie

Zaantheater

Nicolaasstraat 3

Geverifieerd door MonsterInsights