BROKEN BRASS

Event Tagsbrass17maa20:3020:30 BROKEN BRASSJazz in de Winkel clubshowVerplaatst van 25/05/2023Podium de FluxVoorverkoop€12,50 Deurverkoop€15,00 Deur open20.00 uur Ticket

Omschrijving

LET OP: Dit evenement is verplaatst van 25/05/2023

Broken Brass is next level brass! Energiek en explosief. Het 9-koppige ensemble mixt de aanstekelijke brass sound met de flow van hiphop, de drive van electro-punk en de energie van rock ‘n’ roll!

Op hun nieuwe tour presenteert Broken Brass de Nieuw-Zeelandse zanger en trombonist Isaac McCluskey, bekend van Knars(etand) en Roots Rising. Op het podium zal zijn rock ’n roll mentaliteit het randje van het Broken Brass Ensemble een stuk scherper maken en gaan we zeker nieuwe nummers horen. Met meerdere uitverkochte clubtours in Engeland én uitverkochte shows in Nederland is het glashelder: Broken Brass blaast iedereen omver.

Bezield door hun gezamenlijk passie voor muziek maken heeft The Rosenberg Trio de wereld veroverd. In de late jaren ’70 genieten ze brede bekendheid in de Europese gypsy gemeenschap. Eind jaren ’80 breken ze internationaal door en worden ze hoofdact op menig groot jazzfestival. Het trio heeft naam gemaakt als crème van het genre, bewonderd door fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al meer dan 35 jaar vertegenwoordigt The Rosenberg Trio de 'essentie van gypsy jazz'.

The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: jazz festival van Montreal, North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles. Met alle grote musici: Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen, Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets, enz. Het trio stond in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti. De afgelopen 35 jaar heeft The Rosenberg Trio over de hele wereld gespeeld en hebben naam gemaakt als de beste in de gypsy jazz.

Geïnspireerd door Django Reinhardt weten ze hun oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in gypsy swing stijl. Ook hebben ze een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels hebben zij meer dan 30 CD’s en DVD’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen. The Rosenberg Trio speelde de muziek voor de Franse bioscoopfilm 'Django'.

Jazz in de winkel 2023
Shakatak maakt deel uit van de Jazz in de Winkel-clubshows. Dit betekent dat je tijdens dit event een festivalkaartje voor het Jazz in de winkel festival (2 en 3 december 2023) voor slechts €7,50 kan kopen in plaats van €15,- voor een Early Bird ticket (of €29,50 voor een regulier ticket).

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48