Bruceband

16dec20:3020:30 BrucebandBruce Springsteen TributePodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€22 Deurverkoop€24 Deur open20:00 Tickets

Omschrijving

In juli 1975 zag het album van Bruce Springsteen “BORN TO RUN” het licht. Waren zijn eerste albums nog wat lauwtjes ontvangen, met Born To Run viel alles samen voor Springsteen en werd daarmee zijn definitieve doorbraak.

Met hulp van zijn nieuwe producer Jon Landau, die hem in 1974 had bestempeld als “the future of rock ’n roll”, vormde Bruce de E-streetband in haar legendarische samenstelling met de komst van Max Weinberg op drums en Roy Bittan achter de piano. De beroemde Wall of Sound kreeg een nieuwe dimensie. De iconische album-hoes waar Bruce steunt op de brede schouders van Clarence Clemons symoboliseert de onmisbaarheid van zijn band.

Het album werd groots ontvangen. Met klassiekers als Born To Run, Thunder Road en Jungleland staat het album vol met songs die de mens raakt. Over hoop en frustraties, over liefde en verdriet, over dromen en twijfels.

Reden genoeg voor The Bruceband om dit legendarische album 45 jaar later integraal naar de podia te brengen.

The Bruceband is inmiddels een gevestigde naam. Sinds haar oprichting in 2003 heeft Europe's no.1 Springsteen Tributeband talloze podia aangedaan en daarmee een zeer sterke live-reputatie opgebouwd. The Bruceband is gericht op het zodanig neerzetten van de songs van Springsteen dat bezoekers het gevoel krijgen bij een echt Springsteen-concert te zijn. Shows van meer dan drie uur zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Deze band ademt Springsteen. Puttend uit het enorme Springsteen repertoire en de vele verzoeknummers, is  geen enkele show hetzelfde.

The Bruceband is met recht “as close as it gets”.

In 2022 pakt The Bruceband de handschoen op om een integrale uitvoering van Born To Run te brengen. The Bruceband heeft reeds eerder integrale uitvoeringen van albums van Springsteen vertolkt zoals “Born In The USA”, “Darkness on the Edge of Town” en een band interpretatie van het solo-album “Nebraska”. Uiteraard komt ook het overige repertoire van Springsteen ruim aan bod.  Het worden zeker weer mooie shows met een lach, traan, dans, kippenvel en adembenemende luistermomenten.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

Geverifieerd door MonsterInsights