Bywater Call

04okt20:15Bywater CallSouthern Soul and Roots from CanadaPodium DE FLUX20:15 Tickets

Voorverkoop

€17,00

Deurverkoop

€20,00

Omschrijving

De muziek kun je omschrijven als blues met hier en daar vleug­jes soul en zelfs gospel. Bywater Call, de dynamische 7-koppige Canadese Southern Soul en Roots Rock formatie, heeft in september 2022 hun langverwachte tweede album ‘Remain’ uitgebracht, dat met lovende recensies is ontvangen en op vrijdag 04 oktober komen ze deze ten gehore brengen bij ons in DE FLUX!

Hoewel de band nog niet zo lang bestaat, heeft de 7-koppige Canadese Southern Soul en Roots Rock formatie Bywater Call in korte tijd grote indruk gemaakt. Sinds de oprichting in 2017 is de band genomineerd voor een Maple Blues en Independent Blues Award en hebben ze furore gemaakt op de Canadese festivals. De band heeft ook de kans gehad om uitgebreid door Europa te toeren, waaronder voor het laatst in mei en juni 2022, met een mainstage-optreden op bluesfestival Moulin Blues. Optredens daar werden geprezen in Nederlandse en Duitse media, met verwijzingen naar Meghan als een van de beste zangeressen in de blues en roots van dit moment.

De band bestaat naast Meghan Parnell en Dave Barnes uit getalenteerde muzikanten zoals Bruce McCarthy op drums, Mike Meusel op bas, John Kervin op toetsen, Stephen Dyte op trompet en Julian Nalli op tenorsaxofoon.

Het album ‘Remain’, met opvallende bijdragen van Parnell’s rauwe, soulvolle zang en Barnes’ emotionele slide-gitaarspel, is geproduceerd door Renan Yildizdogan van Gypsy Soul Records en opgenomen door Ross Hayes Citrullo van RHC Music. De opnames vonden plaats gedurende 4 dagen in Jukasa Studio nabij Hamilton, met vervolgsessies in RHC Studio in Toronto. ‘Remain’ belichaamt de artistieke groei en vastberadenheid van Bywater Call en markeert een nieuw hoogtepunt in hun muzikale reis.

Locatie

Podium DE FLUX

Hemkade 48, 1506 PS Zaandam

Meer events

Deur open

19:30