DAYNA KURTZ

22jan20:3020:30 DAYNA KURTZFlux op locatieBullekerk, Westzijde 75, ZaandamVoorverkoop€ 18,- Deurverkoop€ 21,- Deur open20.00 uur Ticket

Omschrijving

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt. Haar stem is warm, krachtig, intens en grijpt enorm aan. Ze wordt tevens geroemd om haar indrukwekkende (slide) gitaarspel. Kurtz wordt vergeleken met grootheden als Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad op met wereldartiesten als Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. De laatstgenoemde is tevens een goede vriendin. Ze hebben samen diverse nummers opgenomen.

Dayna Kurtz is regelmatig op de Nederlandse podia te vinden. Enkele jaren geleden stond ze op het festival Roots in het Park. De Volkskrant sprak zich vol lof uit over dit optreden: "Het mooiste optreden komt van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen. Spaarzaam begeleid door haar eigen akoestische gitaar en de schelle Telecaster van sidekick Robert Mache weet Kurtz van haar soulslijper It's How You Hold Me een regelrechte tearjerker te maken. Weergaloos".

LET OP:

Voor toegang tot deze show heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app of een geprinte QR code. Kijk voor meer informatie op de speciale informatiepagina.

https://www.youtube.com/embed/TNM9MdRxtTI

Locatie

Bullekerk

Westzijde 75, Zaandam

Geverifieerd door MonsterInsights