maart 2023

19maa15:0018:00DE HARDE LIEFDERock, Hiphop, Folk & Spoken word15:00 - 18:00 Podium de FluxMuziek:Hiphop,PoetryVoorverkoop:€10 Deurverkoop:€12.50 Deur open:15:00 TICKETS

Omschrijving

Aanstaande zondag host de Nederlandstalige folkrockband De Harde Liefde een speciale middag in DE FLUX. In ‘Over de Rand’ komen muziek en poëzie samen in rock, hiphop, folk en spoken word performances. Hiervoor hebben zij een aantal gastartiesten uitgenodigd, die elk op hun eigen manier met woordkunst bezig zijn: rappers Marvin Adam (bekend van Skere Heren) en Reiniers Fosch (a.k.a. RFx), dichter en muzikant Babak Amiri en spoken word artieste Lisa van Tongeren. Hun teksten komen samen met de muziek van de band. Elke performance wordt zo een unieke kruisbestuiving tussen poëzie en muziek, afgewisseld met het repertoire van De Harde Liefde.


De Harde Liefde
De Harde Liefde is een eigenzinnige folkrockband, opgericht door zanger en liedjesschrijver Ewoud Kieft, die naast muzikant ook bekend is als schrijver en zijn boeken al jaren bij uitgeverij De Bezige Bij uitbrengt. In november 2017 bracht De Harde Liefde zijn eerst ep uit:Waar de Wereld eindigt, die enthousiast werd ontvangen: ‘een mooie mix van rock, folk en luisterlied’ (Den Haag FM), ‘Overtuigend… een fijne plaat’ (Plato Mania). OOR en 3voor12 schreven ook al lovend over eerdere projecten van Kieft: ‘knappe composities vol improvisatie, rock, jazz, country, humor en liefde’ (OOR); ‘Knap gecomponeerd en geproduceerd, maar bovenal mooi en sterk’ (3voor12).


Babak Amiri
Babak Amiri is dichter, muzikant en beeldend kunstenaar. Als podiumdichter won hij het Zaans Dichtersfestival, stond in de finale van Poetry Slam 2020. In zijn muziek combineert hij oosterse en westerse elementen als jazz, rock ballades, funk, fado, Turkse en Iraanse muziek, zowel melancholisch en dromerig als dansbaar en opzwepend. De teksten zijn geïnspireerd op die van de Persische dichters van toen en nu.

Lisa van Tongeren
Lisa van Tongeren is dichter en spoken word artiest. De inspiratie voor haar teksten komt uit waarnemingen, denkprocessen en dingen die opvallen in het dagelijks leven. Lisa volgt in Amsterdam het talentontwikkelingstraject van Poetry Circle Nowhere en is sinds 2022 stadsdichter van Zaanstad. De commissie die haar deze eretitel toekende omschreef haar werk als 'authentiek, licht en diep tegelijkertijd'. (zaanstadsdichter.nl)

Marvin Adam
Marvin Adam is een Nederlandstalige rapper/producer uit Zaandam. Hij was jarenlang frontman van de band Skere Heren, die bekend stond om funky opzwepende shows en op allerlei festivals door heel Nederland optrad. Na het uiteenvallen van Skere Heren begon hij een nieuw hoofdstuk als solo artiest, met persoonlijke, aanstekelijke songs waar enthousiasme en vreugde samen gaan met eerlijkheid en diepgang. Het eerste album 1+1=11 is uitgebracht in 2022. Het tweede album 2+2=22 komt in 2023 uit.

Reinier Fosch
Reinier Fosch is van huis uit een in de Zaanstreek geboren en getogen rapper en woordkunstenaar, in de hiphop scene ook wel bekend onder de naam RFx. Hij speelt graag met taal en is er altijd voor in om off the head geschreven bars te droppen als de gelegenheid daar om vraagt, maar roert ook graag relevante sociale aspecten aan. Dit doet hij sinds begin 2022 ook in de rol van zaanstadsdichter met zijn partner
in rhyme, Lisa van Tongeren. (zie zaanstadsdichter.nl)

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights