februari 2023

03feb20:3000:00Def AmericansJohnny Cash Tribute20:30 - 00:00 Podium de FluxVoorverkoop:€20.00 Deurverkoop:€22.50 Deur open:20:00 TICKETS

Omschrijving

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Brabanders van Def AmericansJohnny Cash Tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanseoutlaw verbluffend goed te raken. De bandnaam lijkt niet direct te refereren naar een Johnny CashTribute, maar voor de geoefende muziekliefhebber ligt het voor de hand: Ten tijde van de samenwerkingvan Johnny Cash met Rick Rubin werd diens label DefJam omgedoopt naar het alom bekende AmericanRecordings.Inmiddels heeft de band een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd door de songs die Cash zelf metzoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen nieuw leven in te blazen. Of het nu gaat om Johnny’s werkbij Sun Records, de prison platen, gospels, duetten met June Carter of de American Recordings reeks.

Het werk van Cash verspreid over bijna 50 jaar blijft overeind door de onmiskenbare sound ervanoprecht en authentiek neer te zetten zonder het rauwe rebelse randje van The Man In Black uit het oogte verliezen.Het moment dat Johnny’s grote liefde, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd eenhoogtepunt van de show. En zo is het ook bij een Def Americans show. Wanneer Kim “Carter” zich bijhet gezelschap voegt, wordt het meteen een stuk levendiger op het podium en gaat het broeien in dezaal. Samen met het publiek wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June enJohnny songs.Inmiddels kan de band terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festival circuiten meerdere geslaagde theatertours door heel het land. Def Americans onderscheidt zich net als Johnnyzelf door authenticiteit en dat viel ook Johnny’s jongere broer Tommy op. Die benaderde de band in 2013om hem te begeleiden tijdens zijn ‘My Brother Johnny’-shows in Nederland.Ook in het buitenland maakt Def Americans dus indruk, steeds vaker steekt de band dan ook delandsgrenzen over, voor shows in bijvoorbeeld België, Duitsland, Noorwegen en Engeland.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights