juni 2023

09jun20:30Diederik Nomden & Rumble Royale20:30 Podium de FluxVoorverkoop:€12,00 Deurverkoop:€ 15,00 Deur open:20:00 Tickets

Omschrijving

Klassieke composities met ijzersterke melodieën in late jaren ’60-stijl uitgevoerd door een energieke, strakke en tegelijk uitermate groovende band met z’n wortels stevig in de vroege jaren ’70 country, soul enrock, met een flinke vleug Westcoast psychedelica. Diederik Nomden & Rumble Royal zijn in staat om de perfecte 3-minuten popsong door middel van instrumentale jams op te stuwen tot een spannende hypnotische psychedelische muzikale improvisatie, gedreven door een oersolide ritmesectie die de solo-instrumenten de vrijheid biedt om de performance (en het publiek!) naar onontgonnen gebied te sturen.

Diederik Nomden
Diederik Nomden is al meer dan twee decennia professioneel muzikant. Sinds de jaren '90 is hij actief als zanger, toetsenist en gitarist voor bands als Redivider, Johan en Daryll-Ann en speelde hij in de begeleidingsband van Bertolf en Ellen ten Damme.

In 2014 werd hij gevraagd om bij The Analogues te gaan spelen, een rol die hem als enorme Beatlesfan op het lijf geschreven is. Met The Analogues toert hij al vier jaar continu door binnen- en buitenland en vult hij zalen als de Ziggo Dome. Daarnaast zingt en speelt Diederik Nomden met onder anderen Jelle Paulusma en Bertolf in Her Majesty, die andere veelgeprezen tribute-band die de afgelopen jaren in de theaters toerde en op onnavolgbare wijze het repertoire van Crosby, Stills, Nash and Young ten gehore bracht.

Na in verschillende bands te hebben gespeeld in de eerste fase van zijn carrière, is Diederik Nomden nu al enige tijd actief als soloartiest. Sporadisch trad hij in z’n eentje op, maar nog nooit met band. Simpelweg omdat hij de juiste band nog niet gevonden had. Tot nu.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights