HARD! i.s.m. De Groote Weiver

25aug20:3020:30 HARD! i.s.m. De Groote WeiverFoxy Venus, Black Knight & Lord VolturePodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€12,00 Deurverkoop€ 16,00 Deur open20:00 Tickets

Omschrijving


HARD! is terug! Op 25 augustus trappen we een nieuwe reeks HARD! af met Foxy Venus, Black Knight en Lord Volture.

Foxy Venus
Deze jaren '80 geinspireerde rockband uit Brabant/Zuid-Holland haalt hun inspiratie uit o.a. Motley Crue, Van Halen en Guns N Roses. Met een dikke sound en groot haar, zetten ze altijd een toffe show neer.

Black Knight
Black Knight is al meer dan 40 jaar een drijvende kracht in de Nederlandse metalscene. Door de jaren is de bezetting flink veranderd, en is Rudo Plooy nog het enige originele bandlid. Samen met gitaristen Gertjan Vis (3rd Machine) en Ruben Raadschelders, bassist Ron Heikens (Profound) en Lord Vulture-zanger David Marcelis brengen ze in 2020 het album 'Road to Victory' uit. Een traditioneel heavymetalalbum om je vingers bij af te likken. Met de nieuwe leadzanger Henk Overbosch werkt de band nu aan nieuwe nummers voor het album dat in 2024 zal worden uitgebracht.

Na veertig jaar klassieke metal te hebben gemaakt, komt Black Knight nog steeds achter je aan! Scherper en sneller dan ooit tevoren!

LORD VOLTURE

LORD VOLTURE staat bekend om hun intense, energieke en melodische heavy metal geluid. De band put inspiratie uit klassieke heavy metal acts, maar geeft er tegelijkertijd een eigen moderne draai aan. De nummers van LORD VOLTURE kenmerken zich door krachtige gitaarriffs, melodieuze solo's en de krachtige stem van David Marcelis, die zowel emotie als rauwe energie overbrengt.

Na een explosieve start in 2010 met de release van het debuutalbum 'Beast of Thunder' (met medewerking van Jeff Waters van Annihilator) steeg de band snel naar de voorhoede van de Nederlandse heavy metalscene. Met hun opvolgende albums 'Never Cry Wolf' (met medewerking van Sean Peck van Cage) in 2011 en 'Will to Power' (Mausoleum Records, met medewerking van Chris Poland, voormalig lid van Megadeth) in 2014 zette de band hun definitieve stijl neer en wonnen ze steeds meer erkenning waar ze ook gehoord werden. Met alle drie de albums die wereldwijd goed werden ontvangen door recensenten, heeft LORD VOLTURE een significante aanwezigheid verworven in de wereldwijde metalgemeenschap.

Nu, met een nieuwe line-up, is LORD VOLTURE scherper dan ooit tevoren en klaar om meer hoog gepitchte power vocals, verbluffende gitaarsolo's en pure ongepolijste heavy metal op de wereld los te laten. Voor iedereen die een hart van staal draagt, is LORD VOLTURE absoluut een must!

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

Geverifieerd door MonsterInsights