maart 2022

25maa20:30HARD! MET DAUTHUZ, INFANTRY & MELTING EYESi.s.m. De Groote Weiver20:30 Podium de FluxMuziek:Rock - metal - punkVoorverkoop:€ 12- Deurverkoop:€ 15,- Deur open:20.00 uur Ticket

Omschrijving

Podium de Flux en de Groote Weiver slaan de handen ineen om harde muziek op de kaart te zetten! Denk aan metal, metalcore, punkrock, trash. Hoe harder, hoe beter! Zowel in De Flux als De Groote Weiver vinden er afwisselend optredens plaats van spraakmakende bands aangevuld met een Zaanse (regio) band.

Dauthuz
Sinds de oprichting in 2016 draagt Dauthuz (oud-Germaans voor “stervende”) hun grafsteentje bij aan de collectieve gehoorbeschadiging van de Nederlandse metalscène. Dauthuz streeft naar een onvervalste death-metal ervaring maar blijft zichzelf ook ontwikkelen: De laatste single ‘A New Dawn’ is een meedogenloze vuist in het gezicht van de nietsvermoedende luisteraar. Het tempo gaat omhoog, de sound aggressief, bijtend en opgefokt. Muzikale invloeden zijn terug te vinden in grootheden Death en Entombed, maar ook Dismember en Entrails laten overeenkomsten zien. De wortels van het vijftal reiken tot aan de fundering van de Nederlandse metalscène, met leden van jaren-negentig titanen Nembrionic en Eternal Solstice, alsmede de langlopende black-metal band Yaotzin. Het tweede album ‘COLD’ zag in maart 2021 het schemerlicht; negen afwisselende, maar stuk-voor-stuk bottenkrakende death-metal tracks die je doen schreeuwen om meer!

Infantry
Infantry is een thrash/death metal band uit Zaanstad. Ze staan bekend om hun uptempo thrashy songs in combinatie met death slamming riffs in de stijl van bands als Slayer, Kreator, Decapitated, Strapping Young Lad en nog veel meer. De lyrische thema's variëren van wereldoorlogen, dood, verwoesting en verval tot perverse fantasieën.

Melting Eyes
Het Haagse Melting Eyes speelt ook een stevig pot old school death metal en heeft o.a. ex-leden van Compos Mentis, Deathhammer en Constant Paranoia in de gelederen.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights