april 2022

03apr20:30HARD! MET FLEDDY MELCULY & SUPPORT: MOLTON GROVEi.s.m. De Groote Weiver20:30 Podium de FluxMuziek:Rock - metal - punkVoorverkoop:€ 15- Deurverkoop:€ 18,- Deur open:20.00 uur Ticket

Omschrijving

Podium de Flux en de Groote Weiver slaan de handen ineen om harde muziek op de kaart te zetten! Denk aan metal, metalcore, punkrock, trash. Hoe harder, hoe beter! Zowel in De Flux als De Groote Weiver vinden er afwisselend optredens plaats van spraakmakende bands aangevuld met een Zaanse (regio) band.

Het verhaal van Fleddy Melculy mag gerust tot één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Immers: veel bands zijn er niet die met één song vanaf dag 1 worden opgepikt door alle mogelijke media; die vanuit het niets op alle grote podia van België en Nederland komen te staan en sindsdien de éne culthit na de andere scoren. Die song is de culthit ’T-shirt van Metallica’. Wat het nog veel bizarder maakt is dat het hier om een brute metal-en hardcore band gaat met Nederlandstalige maatschappijkritische teksten-met-een-dikke-knipoog!

De toekomst ziet er in ieder geval niet slecht uit voor de band omdat er een 3de plaat aankomt in het voorjaar van 2020. Wanneer de 2de plaat De kerk van Melculy eerder onomstotelijk zou aantonen dat de band geen ééndagsvliegen is, bewijst deze 3de worp vooral waarom Fleddy Melculy nu zo snel is populair geworden: vintage hardcore met heel wat metal ingrediënten waarvan je elke song de longen mee uit je lijf schreeuwt.
Hard en catchy as fuck. Fleddy Melculy is back van nooit weggeweest en is na 4 jaar nog maar net opgewarmd.

Support: Molton Grove
De Amsterdamse band Molton Grove maakt alternatieve metal met een punk-y twist. Ze halen inspiratie uit alle verschillende achtergronden van alle vier de bandmembers, wat resulteert in songs met heftige riffs en ambient atmospheres. Een must-see en must-listen!

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights