HARD! MET THE COLD VEIN & ELEFANT

02jul20:3020:30 HARD! MET THE COLD VEIN & ELEFANTi.s.m. De Groote WeiverDe Groote Weiver, industrieweg 1AVoorverkoop€ 10- Deurverkoop€ 12,50 Deur open20.00 uur TICKETS

Omschrijving

Podium de Flux en de Groote Weiver slaan de handen ineen om harde muziek op de kaart te zetten! Denk aan metal, metalcore, punkrock, trash. Hoe harder, hoe beter! Zowel in De Flux als De Groote Weiver vinden er afwisselend optredens plaats van spraakmakende bands aangevuld met een Zaanse (regio) band.

The Cold Vein is het nieuwe Nederlandse Noise Rock project met niemand minder dan ex-Urban Dance Squads Rudeboy Remmington als frontman!


Na het noodgedwongen einde van het Nijmeegse noise rock trio Udarnik begin 2017, vinden bassist Ludo Vlaar en drummer Chief W. na een zwervende periode in Hans Wubs, van de net uiteengevallen noisepunk band Lawine, een nieuwe gitarist/riffmeister. Zij maken samen een furieuze instrumentale demo waarmee een zanger/performer/storyteller moet worden binnengehaald. Diverse kandidaten durven het niet aan. Maar als urban veteraan en headstrong gap Patrick T. (aka Rudeboy Remington, Urban Dance Squad, silver surfer rudeboy aka aguido) naar de demo luistert slaat hij meteen aan en is The Cold Vein is geboren.

Het viertal debuteert met hun weerbarstige noise rock op Manana Manana 2019 waarna meerdere festivals/shows (o.a. Valkhof Festival, Effenaar, db’s) volgen. Door de onvermijdelijke globale fysieke en mentale kollaps duurde het tot nu voordat de groep meer van zich kan laten horen. Op zaterdag 2 juli komen ze naar De Groote Weiver met het debuut album 'Simple Trick More Voodoo'!

Voor een impressie van The Cold Vein klik je hier!

Elefant
Dat Gent een prima bandcultuur heeft, bewijst Elefant nogmaals. Dit trio bestaat uit leden van onder andere The Van Jets en Future Old People Are Wizards.Met de buitenaardse klanken op het debuut-album ‘Konark Und Bonark’ toont de band zich geniaal gestoord. De opvolger is op dit moment in de maak. De band bereidde zich voor op een vervormde kakafonie, maar belooft ons een album vol mooie, soort normale, soms vrolijke, soms trieste nummers. Eén ding is zeker; met Elefant weet je het nooit!

Muziek van Elefant vind je hier!

Helaas lijkt het COVID-19-virus nog niet te zijn verdwenen, daarom zorgen wij dat ons podium en haar sanitair meerdere keren worden ontsmet tijdens een evenement. Aan onze bezoekers geven wij graag de volgende - vrijblijvende - adviezen, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Blijf thuis bij klachten
  • Houdt 1,5 meter afstand, daar waar dit kan
  • Ontsmet je handen (FLUX verzorgd ontsmetting-stations)
  • Draag gerust een mondkapje als de situatie dat aangeeft

Locatie

De Groote Weiver

industrieweg 1A

Geverifieerd door MonsterInsights