Jake La Botz

02jun20:3020:30 Jake La Botzsupport-act: The Legendary HangoversPodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€17.00 Deurverkoop€18.00 Deur open20:00 TICKETS

Omschrijving

de Amerikaanse singer-songwriter Jake La Botz, komt naar DE FLUX!

Jake La Botz wordt eind jaren '60 geboren in Chigago. Tijdens zijn studeren maakt hij kennis met blues. Hij speelt op straat, in bars, kerken en zelfs in tattooshops. Hij reist af naar New Orleans en de Mississippi Delta en leert de kneepjes van het vak van de laatst levende vooroorlogse bluesmen, genaamd: David (Honeyboy) Edwards, Homesick James en Maxwell Street Jimmy Davis in Chigago.

In 2002 brengt hij zijn eerste album uit (Used to Be (2002), waarna Sing This to Yourself (2008) en Sunnyside (2017) volgen. Met dit laatste album wint hij zelfs twee Independent Music Awards. In 2019 brengt hij zijn laatste album They're Coming For Me uit, een collectie van gekke, gevarieerde verhalen.

Jake La Botz heeft verschillende tours in Amerika en Europa op zijn naam staan en heeft het podium gedeeld met onder andere Ray Charles, Etta James, JD McPherson en Tony Joe White.

Naast het maken van muziek is hij ook te zien op het witte doek, televisie en in het theater.

Support-act: The Legendary Hangovers

The Legendary Hangovers is al bijna 20 jaar de meest geflipte barband uit de Zaan. Ze spelen hoofdzakelijk eigen nummers over bedenkelijke onderwerpen waarin onder andere robots, cowboys, spaceships, bakkebaarden en Beer Drinking Women in voor komen.

De stijl die ze hanteren is country, rock, rock 'n' roll, blues, surf en psychobilly. Helden van de mannen zijn o.a. The Cramps, Bloodshot Bill, Tom Waits, Ronnie Wood, Johnny Cash, André Williams, Scott H. Biram en The Legendary Shack Shakers. Ze zijn tevens dol op zang met vervorming, waarbij het gebruik van een megafoon, 'telefoonmicrofoon' of vocoder niet wordt geschuwd. Het laatste jaar hebben de mannen niet stil gezeten. In hun oefenhok 'Hangover Headquarters' hebben ze een berg tracks opgenomen die ze in 2022 op 2 albums hebben uitgebracht, te weten 'Mad and Frustrated' en 'Live From The Galaxy'.

Maarten van Rhinestone, all the way from Hoorn, speelt virtuoze loopjes op zijn vintage Fender basgitaren, Spacesurfer Bob giert zijn weg over zijn arsenaal aan gitaren en pedalen en baggert de boel lekker vol, Helmer Rocket beroert de ketels met zijn strakke, basale beats en podiumbeest Reverend Pat krijst als een dolle in het rond.

Zelf zeggen ze dat ze klinken alsof ze achterna gezeten worden door een horde dolle wolven. Ze noemen zichzelf 'The Best Bar Band on This Side of the Zaan'. Aan welke kant van de Zaan laten ze wijselijk in het midden.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

Geverifieerd door MonsterInsights