januari 2023

26jan20:30Jan James20:30 Podium de FluxMuziek:Blues/americana/rootsVoorverkoop:€19 Deurverkoop:€22 Deur open:20:00 Tickets

Omschrijving

De Amerikaanse zangeres Jan James groeide op in het centrum van Michigan, waar zij als jong meisje al zong in het plaatselijke kerkkoor. Het is daar dat zij haar stem leerde gebruiken. 

Al op jonge leeftijd werd Jan uitgenodigd om op openbare plekken te zingen, waardoor zij al snel vol zelfvertrouwen de planken kon bestijgen. James begon een duo met een lokale gitarist, waar zij haar eerste clubshows en kleine tours mee speelde. De twee groeiden muzikaal uit elkaar, waarna James songwriter en gitarist Craig Calvert tegenkwam. Calvert had juist een pauze ingelast bij zijn eigen punkband en zag het wel zitten om met James een nieuw muzikaal avontuur aan te gaan.

Ze begonnen samen te spelen en ontwikkelden naast liefde voor elkaar een muzikale chemie, die is uitgegroeid tot een groot geluid en gevoel dat is gekleurd met blues, soul en de zoete dynamiek van de beste rock. In de omgeving van Detroit kregen ze een solide reputatie en Jan James werd door de Detroit Metro Times verkozen tot beste zangeres. Later verhuisden beiden naar de blues hoofdstad Chicago. Ze werden één van de favoriete bands in clubs zoals Buddy Guy’s Blues Legends, Taste Of Chicago en The House Of Blues. Ze deelden het podium met Koko Taylor, John Mayall, Little Feat, James Brown en B.B. King. In 1992 verscheen op Z Records hun debuut demo ‘Last Train’. Die demo werd opgepikt door Provogue Records en die brachten in 1994 het album ‘Last Train’ in Europa uit. Jan James lanceerde een promotietournee, met akoestische en elektrische optredens op radio en televisie en een hele reeks concerten in Nederland, België, Duitsland en Scandinavië. Er volgden met ‘Color Of The Rose’ uit 1995, ‘Soul Desire’ uit 1997 en het uitstekende ‘Limousine Blues’ uit 2003 nog drie albums bij Provogue Records. Jan James kreeg staande ovaties in een toneelstuk dat opgevoerd werd in het Royal George Theater in Chicago, waarin zij de rol vertolkte van blueslegende Janis Joplin.

Jan James haar nieuwste album 'Justify' is een pure, eerlijke showcase van al haar talenten.

https://www.youtube.com/watch?v=ShP522UWjAQ

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights