JAZZ IN DE WINKEL

26nov15:0015:00 JAZZ IN DE WINKELJazz FestivalVoorverkoop€10,00 (Talentenprogramma) Deurverkoop€27,50 (Festival kaart) Deur open15:00 Tickets

Omschrijving

Oh JAZZ! We mogen weer! Na het daverende succes van de eerste editie in 2019, komt Jazz In De Winkel ook in 2022 weer terug! πŸŽ·

Spraakmakende locaties en bijzondere artiesten. Dat is waar Jazz in de winkel voor staat. Op 26 november presenteert Jazz In De Winkel nieuw talent en gevestigde namen op de pop-up locaties Westzijde, Zaantheater, Doopsgezinde Vermaning, Fluxus Pasveerzaal en Filmtheater de Fabriek!

π—Ÿπ—œπ—‘π—˜-𝗨𝗣:

π— π—¬π—Ÿπ—˜π—¦ π—¦π—”π—‘π—žπ—’

Myles Sanko wordt betiteld als één van de nieuwste soulhelden en is absoluut een rijzende ster om op dit moment in de gaten te houden. Zijn muziek refereert aan die van zijn muzikale helden als Bill Withers, Al Green, James Brown en Otis Redding. Daar waar hij op zijn albums onverwacht ingetogen klinkt is het live één bonk energie.

𝗠𝗔𝗠𝗔𝗦 π—šπ—¨π—‘

Mamas Gun, vernoemd naar het gelijknamige album van Erykah Badu, is een vijfkoppige band onder leiding van zanger, componist en producer Andy Platts. Deze laatstgenoemde kennen we ook van zijn project Young Gun Silver Fox. Uit de turbulentie van de afgelopen twee jaar komt het vijfde album van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde soulgroep Mamas Gun – een levendige, genuanceerde en eigentijdse meditatie over een op zijn kop gezette wereld, ingebed in klassieke soul.

π— π—’π—‘π—§π—œπ—¦, π—šπ—’π—¨π——π—¦π— π—œπ—§ & π——π—œπ—₯π—˜π—–π—§π—œπ—˜

Swingende- en dansbare Soul Jazz door 'Hammondbeest' Frank Montis (DelMontis/Gare Du Nord), Anton Goudsmit (New Cool Collective/The Ploctones) en Cyriel Directie (o.a. De Dulfers/New Cool Collective).

π——π—¨π—Ÿπ—™π—˜π—₯! π—§π—’π—§π—”π—Ÿ π—₯π—˜π—¦π—£π—’π—‘π—¦π—˜

Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso, als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis.

Line-up:
Hans Dulfer - tenor sax
Koen Schouten - bariton sax
JerΓ΄me Hol - gitaar
Ishaq van Niel - bas
Hans Eijkenaar - drums

π— π—’π—Ÿπ—˜π—‘π—”π—”π—₯ π—•π—œπ—š 𝗕𝗔𝗑𝗗 π—˜π—‘ π—π—’π—‘π—š 𝗭𝗔𝗔𝗑𝗦 π—§π—”π—Ÿπ—˜π—‘π—§

De 18 man sterke legendarische Zaanse Molenaar Big Band is buitengewoon geΓ―nspireerd door de nieuwe koers onder leiding van bandleider Loet van der Lee.

Speciaal voor Jazz in de Winkel wordt het orkest versterkt door de volgende nieuwe aankomende Zaanse talenten:

Zang
Daan van Willies, 20 jaar
Kyara Hollingsworth, 16 jaar
Trombone
Michel Tuinman, 20 jaar

π—§π—˜π——π——π—¬ π—¦π—œπ—–π—žπ—œπ—‘π—š π—€π—¨π—œπ—‘π—§π—˜π—§

Het Teddy Sicking Quintet is een jonge groep tweedejaars jazz bachelor studenten van het Conservatorium van Amsterdam, geformeerd rondom violiste Teddy Sicking. De musici van dit kwintet zeggen over zichzelf: β€œWij zijn een groepje jazz nerds dat houdt van samen muziek maken, natuurlijk veel lachen en mooie dingen creΓ«eren”

Geverifieerd door MonsterInsights