Lorena + The Tide

20mei20:3020:30 Lorena + The TideSurfer: The Release ShowPodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€10.00 Deurverkoop€12.50 Deur open20:00 TICKETS

Omschrijving

Zaanse indieband Lorena + The Tide neemt je mee naar het zonnige Californië in de tijd van cassettebandjes en geruite overhemden! Op zaterdag 20 mei komen ze hun nieuwste singles 'Surfer' en 'Surfer II' presenteren in DE FLUX!

De nummers zijn ontstaan uit een experimentele manier van songwriting waarbij Lorena de liedjes heeft benaderd als een doorlopend verhaal waarin de personages uit het eerste nummer in het tweede nummer terugkeren en acht jaar ouder zijn. Opgroeien en het volgen van je dromen staan centraal in deze vrolijke, zomerse dubbel single.


Om het verhalende aspect van de muziek te benadrukken, heeft de band in samenwerking met filmmakers Julian den Ouden en Abby Buddingh een korte film gemaakt. Surfer: The Short Film zal deze avond voorafgaand aan het optreden van de band in première gaan. De blauwe loper ligt uit en de zomerse cocktails staan klaar. Kortom: dit wordt een onvergetelijke beach party.

Over de band
Lorena + The Tide maakt radiovriendelijke muziek met een alternatief randje. In maart 2022 kwam de band met haar debuutalbum 'Open Sea', dat zij presenteerde bij De Bullekerk in Zaandam (Flux op locatie). Er werd aandacht aan het album besteed in onder meer het Noord-Hollands Dagblad en 3voor12 Noord-Holland, die 'Open Sea' in hun recensie ‘dynamisch’ noemde, ‘maar ook met rustige kenmerken, wat gelijk de veelzijdigheid van de band laat zien en horen.’
Om het album te promoten, speelde de band onder andere in Paradiso (Amsterdam), DE FLUX (Zaandam) en P3 (Purmerend). Ook organiseerde de band in de zomer een semi-akoestische tour door het Verenigd Koninkrijk, waarbij ze bekende podia als The Cavern (Liverpool), The Half Moon (Londen) en Toft House (Middlesbrough) aandeed. In januari 2023 luidde de band het jaar in met een showcase bij Penguin Radio tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen en sindsdien is ze druk bezig met de voorbereidingen rondom 'Surfer'.

In mei begint de band aan haar Surfer Tour, die deze avond van start zal gaan bij DE FLUX.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

Geverifieerd door MonsterInsights