Masterclass 'The Sound of a band'

01jun19:0020:3019:00 - 20:30 Masterclass 'The Sound of a band'Met Yoran Vroom & Glenn Gaddum jrPodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€7.50 Deurverkoop€10.00 Deur open18:30 TICKETS

Omschrijving

Wat hebben Tony Thompson & Bernard Edwards , Sly Dunbar & Robbie Shakespeare, Mick Fleetwood & John Mc Vie, Charlie Watts & Bill Wyman, David Lovering & Kim Deal, Ginger Baker & Jack Bruce, Roger Taylor & John Deacon en Lars Ulrich & Cliff Burton met elkaar gemeen? Ze vormen zo’n beetje de meest markante toonaangevende ritmesecties van de wereld. Zonder deze bestaat er geen bandsound.

Wil jij alles leren over de krachtige samenwerking tussen een bassist en drummer in een band? Dan is de Masterclass 'The sound of a band' met Glenn Gaddum en Yoran Vroom een absolute must-attend event voor jou! Deze twee gerenommeerde muzikanten hebben hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend en zijn als veelgevraagde ritmesectie niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Tijdens deze unieke Masterclass delen Glenn en Yoran hun jarenlange ervaring en kennis op het gebied van de ritmesectie. Je leert hoe een goede samenwerking tussen de bassist en drummer zorgt voor die onmisbare groove in de muziek. Van tricks en licks tot de perfecte sound, alle aspecten van het spel op drums en basgitaar komen aan bod.

De avond zal gevuld zijn met spannende verhalen, anekdotes en praktische tips, zodat je na deze Masterclass als geen ander begrijpt hoe de ritmesectie in elkaar steekt. Of je nu een beginnende muzikant bent of al jaren op het podium staat, of gewoon geïnteresseerd bent, deze Masterclass biedt waardevolle inzichten voor iedereen die zichzelf muzikaal wil verbeteren en geeft een andere kijk op spelen in een band.

Glenn Gaddum Jr.

Glenn Gaddum Jr. heeft samengewerkt met talloze grote artiesten in binnen- en buitenland in een breed scala aan stijlen, zoals jazz, funk, soul, pop, rock en hiphop. Momenteel toert Glenn en/of maakt hij opnamen met, onder vele anderen, Anouk, Matt Simons, Frank McComb, het Dominic J Marshall Trio en Sven Hammond.

Yoran Vroom

Yoran Vroom studeerde drums bij de Surinaams/Nederlandse drummeester Eddy Veldman en West-Afrikaanse percussie bij Ponda O' Bryan. In 2013 studeerde hij af aan het Conservatorium van Amsterdam.
Yoran is actief in de Nederlandse en Europese jazzscene en werkt met internationaal beroemde artiesten als Frank McComb, Ed Motta en vele anderen.

https://www.youtube.com/watch?v=1ToKVi-J5YQ
https://www.youtube.com/watch?v=sUAHXRrGBLo

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

Geverifieerd door MonsterInsights