november 2023

03nov20:3000:00Steffen Morrison20:30 - 00:00 Podium de FluxMuziek:SoulVoorverkoop:€19.00 Deurverkoop:€19.00 Deur open:20:00 TICKETS

Omschrijving

De in Suriname geboren soulzanger Steffen Morrison speelt al jarenlang samen met zijn band de festivals en clubs plat in de geest van zijn grote muzikale helden Otis Redding en James Brown. Steffen Morrison's bagage is een bonte mix van invloeden, waaraan hij zijn eigen ingrediënten heeft toegevoegd. Zijn verschijning en muziek zijn zo pakkend dat hij een enorm breed publiek weet te raken.

Nadat Morrison in 2016 zijn EP Just Another Man uitbrengt gaat het hard. Naast verschijningen op de nationale tv en radio en een succesvol festivalseizoen wordt de single Old Enough to Know Better uiteindelijk verkozen tot Top Song op NPO Radio 2. Daarna verschijnen de albums Movin’ On (2018) en Soul Revolution (2020) die met lovende recensies worden ontvangen door de Nederlandse pers. Inmiddels heeft Steffen ook zijn eerste stappen gezet in het buitenland met meerdere uitverkochte shows in Spanje.

Begin 2023 verschijnt de NPO documentaire The soul of Steffen Morrison‘ In de documentaire zien en horen we naast Steffen Morrison zelf o.a. zijn gitarist Alvin Lewis, zijn producer Tjeerd Oosterhuis en Michiel van Elk van Sublime. Tussen diverse energieke concertfragmenten zijn er ook fragmenten te zien uit de theaterproductie ‘The Art of Being Human’ (2019), waarin Steffen zijn persoonlijke levensverhaal vertelt. Over zijn oma, die een belangrijke rol speelt in zijn jeugd in Suriname, zijn moeder, die zo hard werkt om hem en zijn broertjes en zusjes te onderhouden én over hoe hij ontdekt dat muziek zijn uitlaatklep is. 

Daarnaast verschijnt in mei 2023 het nieuwe album ‘Self-made’ waarvan eerder al de singles ‘Stand Up’ en ‘Days of Confusion’ verschenen. Self-made is het indrukwekkende resultaat van Steffens 

zoektocht naar zijn meest persoonljke songs tot nu toe. 

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Verified by MonsterInsights