september 2023

08sep20:30SYMPHONIC METAL NIGHTSSirenia (NO), Amberian Dawn (FI), Dark Sarah (FI) & Rexoria (SE)20:30 Podium de FluxMuziek:MetalVoorverkoop:€17,50 Deurverkoop:€ 22,00 Deur open:20:00 Tickets

Omschrijving

De eerste editie van SYMPHONIC METAL NIGHTS brengt vier metalbands uit het Noorden naar Europa!

Sirenia (NO)
Onder leiding van de Noorse multi-instrumentalist, componist en songwriter Morten Veland, staat SIRENIA na meer dan twintig jaar nog steeds aan de top van het genre. Afgelopen mei brachten de metaliconen van SIRENIA hun nieuwe studioalbum '1977' uit en ze kunnen niet wachten om deze live te performen!

Amberian Dawn (FI)
De Finse metalmeesters Amberian Dawn zullen ook hun nieuwste album 'Take A Chance - A Metal Tribute to ABBA' introduceren tijdens deze show. Met ABBA-Metal schuwt de band het experimenteren met genres niet, terwijl ze toch trouw blijven aan hun (metal) oorsprong. De oprichter van de band, Tuomas Seppälä, reageert: 'We zijn erg enthousiast over deze aankomende tournee met Sirenia. Het wordt geweldig! We gaan nummers spelen van ons nieuwste ABBA-coveralbum, 'Take A Chance', en ook de beste nummers van onze oudere albums. Tot ziens op tournee!!'

Dark Sarah (FI)
Dark Sarah is een Finse melodische en filmische metal-parel opgericht door zangeres Heidi Parviainen. De band heeft inmiddels vijf studioalbums uitgebracht en elk album is gefinancierd met crowdfunding-acties door hun fanbase. Gedurende de afgelopen tien jaar (en vijf studioalbums) heeft Dark Sarah een sterke fanbase opgebouwd in Europa en de Verenigde Staten en een solide basis gevestigd in de symfonische metal en melodische metal scene.

Rexoria (SE)
Deze energieke heavy/power metalband uit Zweden staat bekend om hun pakkende melodieën, zware riffs, snelle drums en glinsterende toetsenborden. Met de indrukwekkende krachtige schorre stem van Frida Ohlin, gemengd met een zachte nuance die magie creëert met de zware en snelle muziek. Het nieuwste album 'Imperial Dawn' werd afgelopen februari uitgebracht en is gemixt door Stefan Helleblad bekend van Within Temptation.

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

X
Geverifieerd door MonsterInsights