Wintersongs van The Lasses

FLUX Op locatie22dec20:3020:30 Wintersongs van The LassesFLUX OP LOCATIEDe Vermaning WormerveerVoorverkoop€15,00 Deurverkoop€18,00 Deur open20:00 Tickets

Omschrijving

Op 22 december geven The Lasses een sfeervol concert met Wintersongs in de mooiste locatie van Wormerveer: De Vermaning. The Lasses staan bekend om hun geweldige tweestemmigheid en subtiele arrangementen van Schotse en Ierse folknummers, en hebben daarmee al over de hele wereld opgetreden. Speciaal voor de kerstperiode hebben The Lasses nu een bijzonder programma samengesteld met winterse liedjes uit de folktraditie. Liedjes over langs de deuren om eten te vragen, over feest vieren als je je niet vrolijk voelt, maar ook over samen zijn, warmte en licht. Alles met de kenmerkende ontwapenende muzikaliteit van The Lasses. Sophie Janna en Margot Merah van The Lasses brengen bij dit concert de mooiste winterse nummers, gecombineerd met eigen werk en een vleugje kerst.

Over The Lasses:
'Een enorme verrijking van het Nederlandse muzikale landschap' - Indebanvan
'Betoverend' - De krenten uit de pop
'Een schitterende ode aan de menselijke stem' - Blues 'n Roots

Support: Frank Nicolas
De Zaanse Frank de Boer (Frank Nicolas) schrijft liedjes. Soms zwaar en serieus, soms grappig en frivool maar altijd gedoopt in folk, gepekeld met rock 'n roll en op smaak gebracht met een vleugje Country en Western. Frank brengt zijn liedjes ten gehore met solide gitaarspel en een diepe stem die nog het meest doet denken aan een jonge Johnny Cash, maar ook invloeden van Cat Stevens, Buddy Holly en Elvis zijn duidelijk hoorbaar.

Hij bracht de albums Cupid is Blind en Aliens Ate My Amplifiers uit voor hij met de EP Free Advice For Sale het kerkorgel in de folkmuziek introduceerde. Hij werd genomineerd voor een award door American Songwriter en trad met eigen werk op door heel Europa. Hij tourt daarnaast vrijwel constant met bluegrasstrio Barnyard Tea.

Locatie

De Vermaning Wormerveer

Zaanweg 57