The Pilgrims

10sep19:3019:30 The PilgrimsNieuwe datum: 4 februari 2022Podium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€ 17,00 Deurverkoop€ 20,00 Deur open19.00 Tickets

Omschrijving

In de jaren ’90 was The Pilgrims een succesvolle Nederlandse formatie, afkomstig uit Noord-Holland, die opviel door opzwepende rockmuziek en de donkere, intense en soulvolle stem van zanger en gitarist Reniet Vrieze. De band bestond verder uit drummer Leon Klaasse, gitarist Persijn Joling en Jasper Teule op bas. Ze maakten vier albums en brachten o.a. de singles ‘Come Undone’,’Heaven’ en ‘Can’t Resist’ uit. Met de track ‘White Men’ werd zowaar een Top 20-hit gescoord. The Pilgrims groeide uit tot een geliefde live act, met festival-hoogtepunten als Dauwpop, Paaspop, Waterpop en Parkpop. Net zoals tijdens de concerten willen de producers Reniet Vrieze en Henri van Bergen (tevens drummer) het complete muzikale spectrum van The Pilgrims aan bod laten komen; zowel rauwe stevige rocksongs als breekbare roots-muziek. “6IX” is opgenomen in de RAW Studio te Zaandijk en bevat 14 nieuwe songs, met twee Otis Redding-covers als bonus-tracks. Het nieuwe album, gemixed door Emile den Tex en gemastered door Peter Brussee, laat een sfeervolle en energieke mix horen van bluegrass, folk, soul en rock, overgoten met de kenmerkende strot van Reniet. De nummers zijn authentiek, puur en gaan over thema’s als internet-seks, dementie, haantjesgedrag en dankbaarheid. De titel verwijst uiteraard naar het zesde album en geeft een knipoog naar de sexy kant van het werk van The Pilgrims. Het nieuwe album zal 6 maart uit komen.

Support: Carrasco

Carrasco is een van oorsprong “Zaanse” rockband bestaande uit 5 heren die het over het algemeen veel te druk hebben met van alles en nog wat. De liefde voor het muziek maken brengt ze toch met enige regelmaat samen! Het repertoire bestaat uit covers van bekende en met name onbekende rocksongs. Daarnaast beschikken ze ook over een groot aantal eigen nummers. Op 10 september zullen ze als support voor The Pilgrims vooral eigen werk vertolken. Carrasco bestaat uit Armand Hupkens, Bart Kitzen, Mark Spronk, Micha Koenen en Robert Mandjes. En gitarist Jeroen Zoeteman complementeert deze avond de band..

Locatie

Podium de Flux

Hemkade 48

Geverifieerd door MonsterInsights